Reviews + Partyreports
Stampend het nieuwe seizoen in||met XXlerator Grand Opening

Stampend het nieuwe seizoen in||met XXlerator Grand Opening

05 september 2010 Zaterdag 4 september, de XXlerator Grand Opening in de Matrixx te Nijmegen. Na een geweldig festival seizoen binnen de hardere stijlen, opende de Matrixx zijn deuren zaterdag voor de eerste XXlerator-editie van dit jaar. Tatanka, Noisecontrollers, Noize Suppressor (live), Crypsis, Dailucia en Devon K zorgden deze avond voor een knallende opening!

Summerclosing
De summerclosing van de Matrixx wordt deze avondgebruikt om de venue te verbeteren: licht, geluid, bars, airco, led, decor alles wordt onder handen genomen om de Matrixx nog verder te perfectioneren na de grote verbouwing van vorig jaar. Nu zag de Matrixx er al heel goed uit, zo bleek vorige keer al bij de show tijdens XXlerator: wie zoet is krijgt lekkers, de Matrixx versie van Sinterklaas' b-day bash. Zaterdag is dit nog steeds het geval. Verschillende barren verdeeld over de zaal, vriendelijk personeel, een balkon waar je uit kan kijken over de stampende menigte, hele fijne banken om te chillen, vette led-animaties aan de zijkanten van de zaal en het entertainment en de sets zijn dik in orde. En het GELUID, ja met hoofdletters, wat staat dit hard! Heerlijk, dat wel, omdat je echt in de muziek opgaat, alleen jammer dat er aan het einde van de avond zich een paar technische problemen voordoen.

Cyborgs taking over Matrixx
Mechanische en digitale perfectie kunnen volgens de Matrixx niet zonder menselijke emoties. Dit zorgt ervoor dat op 4 september “Cyborgs taking over Matrixx” in alle facetten wordt doorgevoerd: met spectaculaire decors, Cyborg-acts, robots, sf-visuals, vette lasers, knallende leds en special effects. Het ziet er super uit! Normaalgesproken kunnen danseressen nog wel eens irritatie opwekken, naast lustobjecten zijn de bewegingen nog wel eens niet bijzonder, niet passend bij de muziek en over de kleding hoef je al helemaal niet naar huis te schrijven. Het kan vaak zelfs amateuristisch zijn, maar in de Matrixx ziet het er super uit, de outfits zijn goed verzorgd, goede acts, de aankleding vormt simpelweg een goed geheel.

Line-up
Zonder dj’s natuurlijk geen feest! De line-up wordt deze avond gevuld door Tatanka, Noisecontrollers, Noize Suppressor (live), Crypsis, Dailucia en Devon K. Net binnen gekomen staat de schone Dailucia haar kunsten te vertonen. Eerst de ‘nieuwe’ Matrixx maar eens verkennen, waardoor binnen no time Crypsis al staat te draaien. Deze man, Grzegorz Luzynski, zet een stevige set neer, de stemming zit er goed in, vanaf het balkon is een uitgebreid dampende (ja, het is erg warm ondanks de vernieuwingen aan de airco), stampende menigte te zien.
Na deze goede introductie neemt de Italiaanse Tatanka het over. Deze fijne man voorziet het publiek van heerlijke hoge, blijmakende tonen en dikke vocals om goed op los te gaan, altijd prettig om deze dj na een tijdje weer te horen draaien. Hierna is het de beurt aan de Noisecontrollers, de mannen die zich eerder al veel vaker bewezen op verschillende feesten. Ook deze keer wordt er weer een lekkere set neergezet en het plezier is van hun gezichten af te lezen, een losgaande menigte en twee dj’s die hier voor zorgen en op hun beurt van genieten, een perfecte combi!
Na deze mannen is het de beurt aan het Noize Suppressor(live) duo. Stiekem de hele avond hier al naar uit kijkend, wordt alle overgebleven energie er nog even keihard uit geragd, hakken als nooit tevoren! De gruwelijk fijne plaat Fingherz als afsluiter en de avond is compleet. Wat hebben we genoten van de Grand Opening, Matrixx kom maar op met die feestjes!txt Marlon Schuurman
imgs Stampgasten
Party Tips