Reviews + Partyreports
Static @ Trouw

Static @ Trouw

28 april 2010 Je kan ervoor kiezen om in de kerk te gaan zitten, je schoonmoeder op bezoek te krijgen of volgens het wekelijkse ritueel je geraniums nog eens goed te bekijken, maar je kan op zondag natuurlijk ook gewoon de deur uit gaan en de bloemetjes buiten zetten. Nog even lekker doorraven na een weekend lang werken of studeren. Voor diegene die op maandag wat langer onder de wol kunnen blijven liggen of het ervoor over hebben een dagje brak op het werk aan te komen, is er in Trouw op de laatste zondag van de maand een goed excuus om nog even van je zondes te genieten. Deze zondag 25 april is er een Static special met niemand minder dan Raresh, Boris Werner en Bart Skills.

Het is goed vol vanavond. Of dat te maken heeft met de line-up of de wetenschap dat deze maandelijkse sessies altijd zeer goed gewaardeerd worden, is nog maar de vraag. De boekingen zijn namelijk altijd zorgvuldig geselecteerd. Je kan tegen een zeer redelijke bijdrage genieten van artiesten waarvoor je in de meeste gevallen een hogere prijs zal betalen, wanneer ze in het clubcircuit het podium bestijgen.

De ervaring leert dat de aanwezigen voornamelijk liefhebbers zijn. Of feestbeesten die er echt zin in hebben om aan het einde van de week er toch nog even een festijn van te bouwen. Ook vandaag zien we weer behoorlijk wat bekende gezichten onder de participerende toeschouwers. Waardoor we niet anders kunnen zeggen dat de verschillende edities bij deze groep trouwe honden voor herhaling vatbaar moeten zijn.

Bart Skills opent lekker, begint stevig en zet de lijn voor de avond. De mix van frisse kopjes en verdwaasde hoofden knikken tevreden op en neer op het deinzen van de beat. De schouders gaan los, armen zwieren, de haantjes kraaien en de kippetjes fluiten. De evenwichtige balans tussen man en vrouw siert de ambiance van het Trouwgebouw, de sfeer zit er goed in. Skills sluit af en Raresh, die een reden is voor een behoorlijk deel van de bezoekers om toch de zondagse opmars naar de Wibautstraat te maken, mag beginnen. Hij zet een solide set neer, soms lijkt het een beetje in te zakken, maar hij breit er een geweldig einde aan en maakt het af in muzikaal technische verfijndheid. Een genot voor het oor, al lijkt zijn bijdrage toch wat aan de korte kant. Boris Werner neemt het hierna uitstekend over en zet de eerder gezette lijn verder. Niet anders dan verwacht blijft het verassend goed.

Rondom de plek waar de dj's staan te draaien is het druk en vol met dansende mensen die er niet genoeg van kunnen hebben. En ze krijgen nog meer. Trouw verzorgt en Static trakteert. Na het afsluiten van Werner's vlammende set is het feest nog niet voorbij. Al begint het in de zaal wat rustiger te worden(het is tenslotte zondag), wordt de pret niet gedrukt en vaart de vreugde verder.

Er volgt nog een fantastisch back to back djset van de mannen die tot ver na sluitingstijd door zullen gaan. Toch wel balen voor de Raresh fans die vroegtijdig richting huis zijn vertrokken en op meer van zijn optreden hadden gehoopt. Afin, helaas pindakaas, maar wij gaan voorlopig vrolijk verder. Deze zondag is absoluut geslaagd. Voorzien van sterke eigen producties, nieuwe juweeltjes en Koninklijke klassiekers. Hoe heerlijk is het om Jaydee's Plastic Dreams voorbij te horen komen?!

Gemotiveerd door inspiratie en verzadigd van genot besluiten we om ook de komende editie weer bij te wonen. Helaas moeten we er nu maar aan geloven dat het weer voorbij is. Maar zeker staat vast; Zondag @ Trouw rockt!

txt Asrin Sapoetra
img APE Archief
Party Tips