Reviews + Singles
Sterac - KW12

Sterac - KW12

23 juni 2014

Label: Klockworks
Cat. nr: KW12
Stijl: techno

Release: 23 juni 2014

Oordeel: 4/5Het was weer even geleden, een nieuwe release van Steve Rachmad onder zijn alias Sterac. Maar deze nieuwe release klinkt wel weer heel lekker en doet bij tijd en wijle weer denken aan Secret Life Of Machines, hét legendarische album uit ’95 van Rachmad’s hand.

Klockworks 12 is een verzameling van tracks die door Sterac door de jaren heen zijn geproduceerd en bij elkaar het palet aan stijlen vormt dat staat voor de ontwikkeling van de artiest Sterac door diezelfde jaren heen. Track 2, de eerste track van deze EP, doet op de één of andere manier wel denken aan de legendarische track Thera, maar is wat krachtiger, botter en mist wat van de spanning die Thera wel heeft. Desondanks prima te behappen.

Rotary is eigenlijk een voortzetting van Track 2, maar dan met een wat ander loopje en een iets meer spacey toonzetting. Wel een track die door de spanningsboog een dansvloer aardig in beweging kan krijgen.

In Circles gaat daarna een iets diepere kant op, dreigt te exploderen, maar blijft uiteindelijk bescheiden. Een track met een echte Detroit-feel, zoals Rachmad er daar al zo vele van heeft gemaakt.

Dan rest tenslotte nog Scheepsrecht, een track met wederom een enorme spanningsopbouw en hypnotiserende loopjes, typisch zo eentje die je eindeloos kunt laten afspelen zonder dat iemand op de dansvloer het in de gaten heeft.

Lekker EP’tje dus, dat nog maar weer eens bewijst dat ons kikkerlandje met Steve Rachmad een technogrootheid in de gelederen heeft die thuis is in alle stijlen van het technospectrum en daarbuiten.

Colin Kraan

Tracks
A1. Track 2
A2. Rotary
B1. In Circles
B2. Scheepsrecht

Party Tips