Reviews + Singles
Steve Rachmad - Bling It Up!

Steve Rachmad - Bling It Up!

12 juli 2012 Label: Rejected
Cat nr: rej024
Stijl: techno / techhouse

Oordeel: 4/5

Release: 9 juli 2012Keerde hij onlangs nog terug naar de jaren 90 met de geremasterde en dik geremixte versie van zijn legendarische album The Secret Life Of Machines, met deze release keert Steve Rachmad weer helemaal terug naar de 21e eeuw.

Uitgebracht op het gerenommeerde technolabel Rejected brengt de Amsterdammer met de titeltrack van deze dubbelaar een typisch Rachmad-groove. Stevige kicks, felle hi-hats, warme baslijnen, het voelt allemaal zeer vertrouwd, net als de housey strings en piano-akkoorden die halverwege de track invallen. Bling It Up! transformeert tot een verslavend melodieus avontuur, waar Rachmad echter genoeg techno insteekt om er mee weg te komen.

<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F51522596&show_artwork=true"></iframe>

Deel twee van de release is Data Overload, een mechanischer ingestelde technogroove. Weliswaar niet zo opvallend als de titeltrack, maar wat betreft ritme en toegepaste effecten een minstens zo effectief kunststukje.

Zo kunnen we Steve Rachmad, levende legende uit de Hollandse school, weer verwelkomen in het heden. Terugblikken op oude successen zijn weliswaar goed en welverdiend (de tracks op The Secret Life Of Machines bleken nog altijd tijdloos goed), met zijn nieuwste producties bewijst hij ook anno 2012 nog steeds een toonaangevend geluid te leveren. En da's altijd prettig om te weten.

Nico van der Plas

Tracks
1. Bling It Up!
2. Data Overload
Party Tips