Reviews + Partyreports
Strictly Defected in Panama

Strictly Defected in Panama

01 februari 2010 Een avond met Defected is een avond waar elke houseliefhebber echt naar uit kijkt. Ik ben fan van het Britse label dat tien jaar bestaat en zaterdagavond is neergestreken in Panama Amsterdam, om dat te vieren. Defected staat voor opzwepende sounds, vrolijke funky stuff waar je niet op uitgedanst raakt! Let’s find out of de helden van de avond: DJ Spen (us), DJ Simon Dunmore (uk), Andy Daniell (uk) Aaron Ross (uk), Rae LIVE MC (uk), DJ Gregory (fr) en Daniel Bovie & Roy Rox (nl) dit voor elkaar krijgen!

De soulsound in de beat komt je tegemoet vanuit de kleine zaal. DJ Gregory, draait daar de hele avond. Gregory haalt zijn inspiratie uit de ghetto’s aan de Oostkust van de Atlantische Ocean en dit klinkt door in zijn swingende, songfull tracks. Uiteindelijk is het de grote zaal waar het eigenlijk om draait, dus op naar DJ Spen! Een blend van deep & soulfull house tracks, met een hint naar tropische oorden, klinkt in deze ruimte. Langzaamaan begint hier het publiek van Panama te ontdooien, in tegenstelling tot het weer buiten. DJ Spen wordt bijgestaan door exotische danseressen, die op de stevige beat hun danskunsten vertonen. Iedereen gaat volledig uit z’n dak bij de track ‘Why don’t you’ van Gramophonedzie, en Simon Dunmore volgt Spen om 01:30 uur op met een net zo dansbaar vervolg.

Simon Dunmore is een legende, volgens DJ Roog die ik op de dansvloer tegenkom. Aangezien Roog ook bij het label onder de naam Hardsoul verschijnt, kan ik het niet laten om even met hem te kletsen. Dunmore, oprichter van het label, is een DJ die met zijn passie succesvolle platen uit de jaren 80 en 90 remixt. Vanavond knallen onder andere ‘Elanor Rigby’ (Beatles), ‘Jump Jump Everybody’ (The Movement) en ‘Finally’ (Sandy Rivera) uit de speakers. MC Rae pakt haar momenten en zingt melodieus de populairste Defected tracks. By the way, de release van Defected in the House/Amsterdam 2009 met een mix van Hardsoul is een absolute aanrader. Maar goed, nu terug naar de party. Want ik ben nog niet uitgedanst!

CD’tjes met een try out van de nieuwste release van Defected én keycords met 50% korting voor de online store worden uitgedeeld. Rond een uur of 02:00 is iedereen echt in de partymood en pakt zijn of haar sexy moves. Panama geniet van Defected! Het tempo wordt door Dunmore opgeschroefd en de mix van ‘Hossa’ (Chris Soul remix) zet de hele tent op z’n kop! De vibe is vanavond goed en dit duurt nog tot in de late uurtjes. Een avond strictly Defected is strictly genieten!

txt en imgs Martine Scholte
Party Tips