Reviews + Partyreports
Super Rauw Weekender

Super Rauw Weekender

12 april 2010 Zoals de traditie betaamt heeft Joost van Bellen weer een heel blik bijzondere artiesten opengetrokken en naar Nederland gehaald om zijn rauwdouwers maar liefst drie dagen lang in de watten te leggen. Het is de passie van de organisatie en van Bellen zelf waar Rauw zijn unieke sfeer aan ontleent en die steeds weer een gevarieerd gevulde zaal en een spannende line-up garandeert. De vrijdag stond zelfs dubbel geprogrammeerd met in de Melkweg de nieuwe stijl van Super Rauw en in Tivoli Utrecht dag 2 van de Rauweekender met onder anderen Mr. Oizo en naaktloper Meneo.

Wij begonnen op vrijdag in de Melkweg waar zowel Uffie als Goose, Aeroplane, Rory Philips, Green Velvet, Harvard Bass, Men en de gevierde disco koning Joost zelf op het programma stonden.

De sfeervol met duizenden lampjes gedecoreerde Max vult zich langzaam met een allegaar aan discodansers. Velen waren gekomen voor de wereldpremière van de nieuwe tour van Goose. En terecht. De nerdy uitstraling van de vier Belgen staat niet in verhouding met de muur van electro-geweld die uit de drie synthesizers en het drumstel knalt. Voor de nieuwe kijker, waaronder twee verbaasde toeristen, is de verrassing groot. Zo niet voor de fans die geen spaan van de dansvloer heel laten en het vuur uit hun voeten stampen.

Bekend was al dat Uffie verstek moest laten gaan. Ditmaal niet omdat het net uit was met haar vriendje, maar nu eens in verband met de opnames van haar nieuwe clip met Pharrell Williams. Carte Blanche (het nieuwe project van dj Mehdi en Riton) kreeg de dankbare eer om de Franse electro chick te vervangen. Dat de boeker van Rauw hiermee een goede keuze heeft gemaakt blijkt snel. Al na een kort intro blaast Carte Blanche het dak er samen met het inmiddels warmgedraaide stampvolk nog harder van af. De energieke set van het duo scheurt meedogenloos over de dampende menigte. Voor de dj-booth is de hysterie compleet en ontstaat er een pit waarin zo nu en dan komen wat goedgeklede crowdsurfende meisjes voorbij komen.

In de kleine zaal doet het, ook al Belgische, Aeroplane een gooi naar perfectie die vooral de iets minder harde, sophisticated rauwdouwers kan bekoren. In de Max ondertussen kondigt van Bellen enthousiast de legendarische Green Velvet (USA) aan, die meer dan warm wordt ontvangen door de bomvolle zaal. Met een vette grijns, de juichende menigte heeft duidelijk zijn goedkeuring, bouwt hij een melodieuze doch stampende dj-set op waar niet zelden sirenes voorbij scheuren om de hevig zwetende volgers nog verder op te ruien.

Amerikaan Harvard Bass mag het feest afsluiten. De meest vasthoudende bezoeker perst er nog een laatste dans uit voordat de lichten aan gaan en de Rauw karavaan een paar uur later alweer doortrekt naar Utrecht om de laatste dag van de Rauweekender tot in de puntjes te verzorgen.

Van Bellen lijkt die zaterdag nog steeds topfit en even enthousiast als een paar uur daarvoor. In het knusse Tivoli start hij zijn set met een ode aan de overleden Malcolm McLaren. Ook Shout Out Out Out Out is weer van de partij en we mogen nog een keer van Goose en Green Velvet genieten. Uffie’s vervanger is niemand minder dan Strip Steve (Boys Noize Records). De verwachtingen zijn hoog gespannen, maar Steve weet de juiste snaar niet te raken met zijn house-set die minder rock & rave-elementen bevat dan waar de bezoeker op uit is en die redelijk mat over komt na het electro-geweld dat eerder die avond op de line-up stond. Hoe het alle uitgelaten feestneuzen op de afterparty in Tivoli de Helling is vergaan, kunnen wij helaas niet meer navertellen. Wel kunnen we raden dat initiator van Bellen en zijn gevolg nog lang niet naar huis zijn gegaan en terecht hebben geproost op vier waanzinnig geslaagde producties in één weekend.

Check www.rauwblog.nl

txt & imgs Leontine de Reede
Party Tips