Reviews + Albums
Swindle - Long Live The Jazz

Swindle - Long Live The Jazz

13 juni 2013

Label: Deep Medi Musik
Cat nr: MEDiCD008
Stijl: dubstep / UK bass

Release: 16 juni 2013

Oordeel: 4/5Het Deep Medi Musik label is al geruime tijd een uiterst betrouwbaar merk binnen de marges van de dubstep/UK bass en grime. Met name de twee City Limits albums van Silkie lieten een blijvende, uitermate positieve indruk achter! Diezelfde Silkie compileerde en mixte samen met Quest deel negen uit de Dubstep Allstars reeks van het Tempa label, waarop we al een voorproefje van dit nieuwe Swindle album mochten horen. We doelen daarbij natuurlijk op de energieke tracks Do The Jazz en Forest Funk.

Dit album, getiteld Long Live The Jazz, is als we ons niet vergissen Swindle’s tweede volwaardige langspeler. Dit diverse en creatief gefabriceerde album heeft, ondanks de titel, maar weinig met jazz te maken. Het zijn vooral rauwe bassen/synthesizers (tegen grime aan), ouderwetse rave-geluiden en een gezonde portie experimentele inbreng die het geluid van Swindle bepalen.

<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/SN18rAfx1Yc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Daarnaast biedt Long Live The Jazz de nodige funk en disco. Vervormde vocalen worden met regelmaat verpakt tot overtuigende dubstep ballads, met als meest treffende voorbeeld het met Sam Frank vervaardigde It Was Nothing.

Long Live The Jazz is een album vol verrassende momenten en is voor dubstep/UK bass liefhebbers een dikke aanbeveling waard.

Art-D-Fact

Tracks
01. Long Live The Jazz (intro)
02. Forest Funk
03. Ignition Ft. Nadia Suliman & Footsie
04. Kick It Ft. The Milk
05. Pledge Allegianc
06. Phone M
07. Running Cold Ft. Terri Walker
08. Start Me Up
09. Keep Me Warm
10. Last Minute Boogie
11. It Was Nothing Ft. Sam Frank
12. When I Fly Out
13. Do The JazzParty Tips