Reviews + Singles
Taras van de Voorde - Manila / Hong Kong

Taras van de Voorde - Manila / Hong Kong

22 januari 2013 Label: EC Records
Cat nr: EC099
Stijl: techhouse / techno

Release: 21 januari 2013

Oordeel: 3/5Hij staat niet bekend om zijn vele producties, maar wanneer Taras van de Voorde iets uitbrengt is het meestal wel raak. Zo scoorde de Rotterdammer in 2010 al internationaal met 1998 (op Italiaans label Rebirth) en deed hij dat in 2011 met het op EC Records uitgebrachte The Game.

Nu is er eindelijk weer een opvolger, wederom op Michel de Hey's EC Records, en ook hier druipt de potentie vanaf. Twee tracks getiteld Manila en Hong Kong, al hadden ze net zo goed Rotterdam 1 en 2 kunnen worden genoemd. Want dit is techhouse/techno havenstad-stijl, Van de Voorde heeft duidelijk goed van zijn voorgangers geleerd.

<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F73958566"></iframe>

Manila is een nogal techy affaire met een simpele, maar wel degelijk effectieve synthmelodie die het ongetwijfeld goed doet op de dansvloer. Al wordt het tegen het einde pas echt interessant, wanneer in reverb verstopte vocalen de track van extra diepte voorzien.

<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F73958567"></iframe>

Hong Kong toont vervolgens de donkere kant van Rotterdam. Dieper, meer industrieel, simpelweg techno die je zo op een illegaal feest in een van de havenloodsen tegen kunt komen. Alsof Van de Voorde, na het scoren van wat uplifting clubhits, wilt bewijzen ook met een ondergrondser geluid uit de voeten te kunnen. Komt hij prima mee weg!

Nico van der Plas

Tracks
1. Manilla
2. Hong KongParty Tips