Reviews + Albums
The Analog Session - Black Ground

The Analog Session - Black Ground

11 mei 2015

Label: Hot Elephant
Cat nr: HEM1511
Stijl: House
Releasedatum: 11 mei 2015
Oordeel: 4/5The Analog Session is een project van Alexander Robotnick (Maurizio Dami) en Lapo Lombardi. Black Ground volgt zo’n twee jaar na het April-album, dat net als dit nieuwe album via Robotnick’s eigen Hot Elephant Music verschijnt.

The Analog Session staat voor warme, analoge housemuziek met invloeden uit de electro, techno, (Italo)disco en (progressieve) trance. De muziek doet de ene keer ietwat denken aan Kris Menace, dan weer aan bepaald werk van Will Saul & Tam Cooper – specifiek doelend op hun kraker Out There.

Black Ground staat bol van de galmende golven van synthesizers, kabbelende keys/FX, klodders retro acid en soepel rollende grooves. Het is een onweerstaanbare combinatie van sterke (retro) bouwstenen die geen van allen echt naar de voorgrond komen om de hoofdrol op de eisen. Het album voelt als een melodische soundtrip die soms neigt naar spacey sci-fi-sferen en maar moeilijk te weerstaan is. Enige kanttekening: de beide mixen voor titeltrack Black Ground lijken behoorlijk veel op elkaar. De clubmix lijkt enkel wat extra galm/dub-FX meegekregen te hebben. Heerlijk album is dit, dat zowel thuis als op de dansvloer uitstekend zal uitpakken.

Txt: Art-D-Fact

Tracklist:
1. My Dream
2. Wild Electrons
3. Space Circle
4. Black Ground (Club Mix)
5. Lonely Dancers
6. We Are Here
7. Shure I Like
8. Black Ground (Original)
9. Effai (Late Night Rmx)
10. Ascension (Late Night Rmx)

Party Tips