Reviews + Albums
The Bamboos - The Best Of The Tru Thoughts Years

The Bamboos - The Best Of The Tru Thoughts Years

27 november 2015

Label: Tru Thoughts
Cat nr: TRU321D
Stijl: Breakbeat / Funk / Soul / Hip-Hop
Releasedatum: 27 november 2015
Oordeel: 4/5De Australische band The Bamboos, onder aanvoering van Lance Ferguson (aka Lanu) heeft een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Het overgrote deel van het werk van The Bamboos verscheen via Tru Thoughts. Door de jaren heen bracht het gezelschap liefst zeven volwaardige studioalbums, twee live albums en meer dan twintig singles uit. Met The Best Of The Tru Thoughts Years viert de formatie vijftien jaar van muziek maken.

En hoe? Het is niet de eerste jubileumbundel die Tru Thoughts uitbrengt. Ook voor Belleruche, Quantic en The Hot 8 Brass Band werden soortgelijke ‘best of’ selecties gebundeld en uitgebracht. Deze release omvat vijftien tracks, waaronder een opvallende en verfrissende remix voor On The Sly door beat creator Jonny Faith – samen met Werkha en Lost Midas één van de huidige smaakmakers van het Tru Thoughts label.

Het geluid van The Bamboos valt te omschrijven als een receptuur van funky- en soulful breakbeats met hier en daar een hip-hop topping (vocaal gezien). Muziek die perfect past binnen het brede profiel dat het Tru Thoughts label kenschetst. The Best Of The Tru Thoughts Years biedt een heerlijke bundeling van sympathieke, prettig in het gehoor liggende tracks op diverse tempi. De soepel rollende funky- en soulful breakbeats vormen een absolute meerwaarde, met name de meer uptempo stukken – denk aan Amen Brother. Vocaal gezien horen we gekende female voices als Kylie Auldist, Megan Washington en Alice Russell, maar ook hip-hop namen als Ohmega Watts, Ty en Lyrics Born. Conclusie: deze bundel, die 27 november 2015 verschijnt (digital only), is uiterst vermakelijk en zal een breed publiek aanspreken. Als alternatief kunnen we het uit 2012 stammende album Medicine Man – de meest recente voor Tru Thoughts – van harte aanbevelen.

Txt: Art-D-Fact

Tracklist:
01. Eel Oil
02. Tighten Up (Kay Dee Version)
03. Step It Up feat. Alice Russell
04. Get In The Scene feat. Ohmega Watts
05. I Don't Wanna Stop feat. Kylie Auldist
06. Head In The Clouds feat. Tyra Hammond
07. Amen Brother
08. King Of The Rodeo feat. Megan Washington
09. I Can't Help Myself feat. Ty
10. On The Sly
11. You Ain't No Good
12. Turn It Up feat. Lyrics Born
13. I Got Burned feat. Tim Rogers
14. The Wilhelm Scream feat. Megan Washington
15. On The Sly (Jonny Faith Remix)

Party Tips