Reviews + Albums
The Jazzinvaders - Find The Love

The Jazzinvaders - Find The Love

13 mei 2016

Label: Social Beats/Unique
Cat nr: UNIQ205-1 (LP)/ UNIQ205-2 (CD)
Stijl: Nu Jazz
Releasedatum: 13 mei 2016
Oordeel: 4/5Tien jaar na het verschijnen van de memorabele debuut langspeler Up & Out is daar het vijfde album van The Jazzinvaders, met Find The Love als werktitel. Het gezelschap, dat wordt gevormd rondom onder andere Timothy van der Holst (aka Phil Martin), heeft de afgelopen jaren naam en faam opgebouwd met gigs op diverse internationale jazzfestivals, maar ook aan de hand van diverse topalbums. Denk daarbij aan het genoemde debuut, maar ook het energieke 3 uit 2010 staat ons nog vers in het geheugen.

The Jazzinvaders hebben zichzelf opnieuw uitgevonden en komen nu met een uiterst soulful geluid dat draait op disco en funk-invloeden. Find The Love doet daarom bij tijd en wijlen denken aan materiaal van bijvoorbeeld Wicked Jazz Sounds Band of Joey Negro & The Sunburst Band. Kortom, verwijzingen naar de jaren ’70 en namen als Earth, Wind & Fire, Roy Ayers en Eddie Henderson.

Find The Love biedt tien uitstekende tracks met funky vocalen van onder andere Linda Bloemhard, Brian Zalmijn en Lilian Vieira (bekend van Zuco 103). Daarnaast horen we op dit nieuwe album het solide basspel van Michel van Schie/Ton van der Kolk en virtuoos keyboardspel van Berthil Busstra.

Find The Love heeft simpelweg heerlijke muziek te bieden, waaronder enkele tracks die zo op de playlist van Sublime FM (het voormalige Arrow Jazz FM) gezet kunnen worden – voor zover dat niet al het geval is. Ondanks de verwijzing naar de jaren ’70 van de vorige eeuw, is dit een album om niet te missen, dat qua geluid nog altijd uiterst aantrekkelijk en bovendien tijdloos klinkt. Na het kersverse nieuwe album van The Soul Snatchers is ook deze nieuwe trots van The Jazzinvaders een zuiver schot in de roos. De eerste single van dit album, highlight Higher On Fire (op het album verdeeld in ‘two parts’ – een vocaal en instrumentaal deel), zal vanaf 22 april 2016 beschikbaar zijn.

Txt: Art-D-Fact

Tracklist:
01. Higher on Fire - Part 1
02. Discover Disco Lover
03. Get It, Work It
04. Find The Love
05. Get Away
06. Much Rosie
07. Disco Fever
08. Do It
09. Phil's Crossroads
10. Higher on Fire - Part 2

Party Tips