Reviews + Albums
Tiefschwarz - Left

Tiefschwarz - Left

01 juni 2015

Label: Watergate Records
Cat nr: WGA002
Stijl: Deephouse/Electro
Releasedatum: 1 juni 2015
Oordeel: 4/5Ali en Basti Schwarz, oftewel Tiefschwarz, moeten gedacht hebben dat het hoog tijd werd voor een nieuw studioalbum. Met hun laatste daterende uit 2010, komen ze nu met Left voor de dag. In totaal telt Left dertien nummers waarop een typische Tiefschwarzsound te horen is: deephouse gecombineerd met electro en een vleugje disco. Ook kent het vocale bijdragen van Khan, Mama en Emily Karpel.

De laatstgenoemde is te horen op Any Moment, een van de beste tracks op het album. Het bouwt rustig op om vervolgens te ontaarden in een energieke en prettige flow. Er gaat een licht hypnotiserend effect vanuit dat je als het ware de muziek inzuigt. Any Moment intrigeert en klopt van A tot Z.

De overige muziek op Tiefschwarz’ Left scoort ook een goede voldoende, behalve Morgen Abend. Die begint goed, maar krijgt al vrij snel te maken met een stoorzender in de vorm van een loop die er telkens doorheen komt walsen en klinkt als een irritant alarm.

Afgezien daarvan zit Left verder goed in elkaar, mede dankzij Khan en de duidelijk hoorbare producerervaring van de broertjes Schwarz. Dark Light, Hi Fu en Dings bijvoorbeeld kennen een sterk sferisch geluid die prettig in het gehoor ligt. Technisch gezien klopt het allemaal en zijn het daarom ook prima geproduceerde dancetracks in de bekende Tiefschwarzstijl. Hetzelfde geldt voor de nummers waarop Khan de vocalen verzorgt. Hij vormt een perfecte combi met Tiefschwarz en tilt Left zelfs naar een hoger niveau. Het pure Tiefschwarzgeluid kan een tikje simpel overkomen, maar in combinatie met Khan ontstaat er duidelijk een nog creatievere sound.

Left biedt daarmee ruim genoeg om te spreken van een geslaagde albumrelease. Een relaxt creatief geluid zonder saaie momenten, want Tiefschwarz blijft doen waar ze goed in zijn: energieke dansplaten maken.

Txt: Elbert Kauffmann

Tracklist:
01. Heavy Weather (feat. Khan)
02. Free Falling (feat. Khan)
03. Morgen Abend
04. Do Me (feat. Khan)
05. Dark Light
06. 110 (feat. Mama)
07. Prayer (feat. Khan)
08. Hi Fu
09. Echo Drug (feat. Khan)
10. Any Moment (feat. Emily Karpel)
11. Dings
12. Forever (feat. Khan)
13. Laid Black

 

 

Party Tips