Reviews + Albums
Tinlicker - Remember The Future

Tinlicker - Remember The Future

01 mei 2013 Label: Zero Three Zero
Cat nr: ZTZ003
Stijl: progressive

Release: 22 april 2013

Oordeel: 3/5Kwantiteit is goed verzorgd door Tinlicker op Remember The Future, het allereerste soloalbum van Micha Heyboers nieuwe alter ego. Hij komt namelijk met maar liefst 24 tracks voor de dag.

Micha kennen we allemaal van het drum ’n bass collectief Black Sun Empire dat nu alweer meer dan een decennium actief is. Hoewel hij niet van plan is te stoppen met het collectief dat hij deelt met zijn broer Milan en Rene Verdult, had Micha genoeg experimentele drang om op eigen avontuur te gaan. Dit resulteerde eind 2012 in Tinlickers eerste plaat getiteld It’s My First Time Here EP.

Nog geen half jaar later komt hij dus nu met een compleet album waar de energie vanaf spat. Zijn achtergrond als producer van drum ’n bass schijnt wat dat betreft wel door hierin. De toon van Remember The Future is overwegend progressive met stevige kicks, zware baslijnen en dominante synths.

Overigens staan vrijwel alle nummers van Tinlickers eerste plaat ook op dit album. De beste track op Remember The Future is Half Moon. Na een heerlijk intro is te horen hoe de vocale bijdrage van Morgan Jones naadloos aansluit op de energieke sound van dit meesterlijk geproduceerde nummer.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/HY-4uUiQVPY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Micha Heyboer heeft naast Morgan Jones ook samengewerkt met Thomas Oliver, Painted Face, Zonderling en Tessa Rose Jackson. De laatstgenoemde is te horen op het nummer Empty Skies. Voor het geval haar vocalen niet op prijs worden gesteld, is Empty Skies ook inbegrepen als instrumentale versie. Dit gaat ook op voor het nummer We Are Young welke eveneens beschikbaar gemaakt is als instrumentale versie. Instrumentaal of niet, We Are Young zal geen hit gaan worden dankzij de foute introsound van het nummer.

Technisch gezien zitten de producties zeker wel goed in elkaar. Op Remember The Future en The Last Night We Thought Was Real is dat onder andere ook duidelijk te horen. Qua sound is het opvallend hoezeer veel van de tracks op het album een trancegevoel oproepen. Daar moet je van houden, maar ook zonder die voorkeur biedt Tinlickers eerste album genoeg om van te genieten.

Elbert Kauffmann

Tracks
01. Bombardier feat. Thomas Oliver
02. There Is No Such Place
03. Milkshakes and Cupcakes
04. Applejuice
05. Empty Skies feat. Tessa Rose Jackson
06. Remember The Future
07. I Will Surround You
08. Turn Everything Around feat. Painted Face
09. Trektor (met Zonderling)
10. The Last Night We Thought Was Real
11. Drive Me Crazy
12. We Are Young feat. Morgan Jones
13. Let The Windows Open
14. Half Moon feat. Morgan Jones
15. Forgive Me
16. Octopus Tree
17. Bad Timing
18. Under The Satallites
19. 22:22
20. It's My First Time Here
21. Paradise
22. Shimmer feat. Thomas Olivier
23. Bonus: Tinlicker feat. Morgan Jones - We Are Young (instrumental)
24. Bonus: Tinlicker feat. Tessa Rose Jackson - Empty Skies (instrumental)

Party Tips