Reviews + Singles
Tom Rowlands (Chemical Brothers) - Through Me / Nothing But Pleasure

Tom Rowlands (Chemical Brothers) - Through Me / Nothing But Pleasure

03 mei 2013 Label: Phantasy
Cat nr: PH24
Stijl: electrohouse

Release: 6 mei 2013

Oordeel: 3/5


De Chemical Brothers schijnen voorlopig niet met nieuwe muziek te komen. Dan is het prettig te weten dat de heren in ieder geval niet stilzitten, Tom Rowlands, helft van het Britse dance-duo, voorop. Met deze twee tracks doorbreekt hij op luidruchtige wijze de stilte, typische dansvloerkrakers in chemical style.

Gemaakt als dj-tools bracht Rowlands beide tracks de laatste maanden in de roulatie onder verschillende dj's. Met name Erol Alkan heeft er furore mee gemaakt, wat er dus toe leidde dat er nu een officiële release is op Alkan's label Phantasy Sound.

De nummers behoeven weinig uitleg, electro crowdpleasers als het zijn. Through Me is een simpele housetrack die met rauwe acid bleeps steeds verder ontspoort -freaky shit!

<iframe width="100%" height="450" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Fplaylists%2F4806599&show_artwork=true"></iframe>

Nothing But Pleasure haalt vanaf het begin al keihard uit. Felle vervormde geluiden op een koele kickdrum terwijl een onheilspellende vrouwenvocaal de titel aankondigt. En dan barst de track los, vol scheurende sounds en vocal samples -een adrenaline kick waar je op de dansvloer stijf van achterover slaat.

Want daar zijn de tracks toch zeker voor gemaakt. Impact, energie, shock & awe in de discotheek. Precies de luidruchtige soort dansmuziek  die de Chemical Brothers wel vaker buiten hun albums om hebben uitgebracht, Rowlands houdt het vuurtje voor nu nog even brandende.

Nico van der Plas

Tracks
1. Through Me
2. Nothing But Pleasure
Party Tips