Reviews + Partyreports
Trash & Treasures in Tivoli

Trash & Treasures in Tivoli

30 maart 2010 Winkelen is fijn. Feesten is fijn. Een combinatie van die twee zou een ultiem festijn zijn. En laat dat nou net het concept zijn van Trash & Treasures. Een vintage shoppingwalhalla dat uitmondt in een wilde party.

Een zaal vol hippe modemensen, skateboarders, surfers en dubstep liefhebbers was wat we aantroffen toen we Tivoli binnenliepen. Er hing een relaxte sfeer in de lucht en al gauw waren we aan het kletsen met jan en alleman. Zo liepen we bij binnenkomst Guillaume tegen het lijf. Deze schoenen-ontwerper verkocht sneakers van zijn lijn Filling Pieces. Frisse, cleane sportschoenen die in het grijs bijzonder goed onder onze outfits stonden.

Tivoli hing vol met niet alleen goede sneakers, de tent was afgeladen met fijne kledingstukken. En terwijl wij bezig waren de treasures van het trash te onderscheiden, stuitten we op een rek kleding met gave designs. Een vrolijke dame vertelde ons dat het merk Puha sinds deze maand geopend was in Nederland, Utrecht. Een shopwalhalla van uitsluitend jonge ontwerpers. We like!

Terwijl we onszelf door de bossen haar op de grond wurmden – jawel, er was zelfs een kappersteam aanwezig – kwamen we terecht bij een skateboardmerk genaamd Falus. ‘Eigenlijk zijn wij het tegenovergestelde van stijlvol en zijn we een beetje stijlloos. Niet commercieel, niet te veel betaalde belangstelling, gewoon goede shirts.’ was wat een van de jongens met het merk in zijn haar geschoren mij vertelde. Opvallend detail was dat veel van de professionele skateboarders shirts van Falus droegen.
De nacht brak aan en langzaamaan verdween alle kleding. De zaal werd omgetoverd tot een feestparadijs en de eerste dj draaide heerlijke deuntjes. Van Morrison’s Brown Eyed girl werd volledig omgetoverd tot electro-versie en die kon er best mee door. De dubstep deuntjes van Boemklatsch waren hysterisch en het publiek ging helemaal gek.
Hip Nederland was aanwezig in Tivoli en liet zich gaan. Al vrij snel was er een wilde pit ontstaan voor het podium wat resulteerde in een tand door de lip van mijn kant. Dit mocht de pret niet drukken, op een goed feestje vloeit nou eenmaal af en toe wat bloed. Niet veel later kon men het ook niet laten om te stagediven. Een grote, fijne bende dus.

De visuals waren overigens ook te gek. Van de Teletubbies tot Austin Powers, het droeg allemaal bij aan de euforische sfeer in Tivoli.
Als kers op de taart kwam mijn favoriete dj ook ten tonele: dj Wannabeastar. Deze stijlvolle dame draaide de sterren van de hemel. Niemand kon stil blijven staan.

Rond zes uur gingen de lichten aan, zocht ik naar een bloedstelper voor op mijn lip en zag ik dat mijn schoenen volledig kapot waren. In tijden niet zo’n goed feest meegemaakt. Wat een heerlijke avond.

txt & imgs Gabriëlle Koster
Party Tips