Reviews + Albums
VA - 10 Years CLR, mixed by Chris Liebing

VA - 10 Years CLR, mixed by Chris Liebing

13 mei 2010 Label: CLR
Cat nr: CLRCD08
Stijl: techno

Release: 10 mei 2010

Oordeel: 4/5


Chris Liebing, technoheld pur sang, viert de 10e verjaardag van zijn record label CLR en doet dat met het uitbrengen van deze labelcompilatie. En ook al bestaat CLR eigenlijk al elf jaar, Chris wilde persé wachten met het vieren van het 10e CLR-jaar totdat hij deze unieke collectie van tracks bij elkaar had geproduceerd.
De mix bestaat voornamelijk uit tracks van artiesten met wie Chris Liebing in de afgelopen tien jaar een (soms meer dan) speciale band heeft ontwikkeld. Liebing opent het album zelf met een samenwerking met Green Velvet op de track Kinda High/ Auf und Ab in de Dustin Zahn remix en er wordt meteen niets aan het toeval overgelaten; na een halve minuut luisteren weet je al dat je met een album van Chris Liebing te maken hebt; zware basslines en duistere geluiden overheersen en doen je meteen afdwalen naar een underground technofeest op een duistere industriële locatie tussen verroeste havenkranen, grauwe grijze fabrieken en verlaten scheepsloodsen. Verrassend zijn ook de vocalen in het nummer, iets wat toch nieuw is voor Chris Liebing, maar ook iets dat in deze track wel goed uitpakt.
Desalniettemin, met of zonder vocalen, de bas overheerst gedurende het hele album en zorgt voor een heerlijke duistere technoflow waar je pas uit komt nadat de laatste tonen van de laatste track hebben geklonken, grappig genoeg dezelfde als de eerste, waardoor het album een soort loop is geworden.
De echte krakers zijn overigens halverwege het album te vinden. Zo’n beetje na elkaar komen dan bijdragen van Function vs. Jerome Sydenham, Pfirter en Speedy J voorbij, stuk voor stuk harde bassline-knallers met een rauw duister randje. Hierbij is het aan te raden om Armstrong van Liebings beste vriend in de scene, Speedy J, niet te hard te draaien want geheid zullen je boxen het begeven.
En tja, eigenlijk worden de andere tracks op dit hele sterke album dan nog eigenlijk tekort gedaan. Want ook Arctica van Alex Bau, Antistius van Adam Beyer en het volgens Liebing zelf onbespeelbare Sor van Tommy Four Seven geven een met bas omlijnd gouden tintje aan het album.
Chris Liebing heeft het in ieder geval weer voor elkaar gekregen: CLR bestaat tien jaar en we zullen het weten ook. Wie van bassen houdt (en dat doen de meeste technofans toch wel) moet dit album zeker binnenhalen. Wie niet van zware basslines houdt, doet er beter aan om wat reviews van country albums te lezen en daar zijn of haar heil in te zoeken.
Maar weet wel, als je die vervelende buurman of buurvrouw toch al eens goed wilde irriteren is dit album zeer geschikt en toepasbaar. Je zult binnen luttele minuten weten hoe het met de geluidsisolatie van je huis is gesteld.

Colin Kraan

Tracklist
01. Chris Liebing vs. Green Velvet - Kinda High / Auf Und Ab (Dustin Zahn Mix)
02. Chris Liebing - Ataraxia
03. Adam Beyer - Antistius
04. Brian Sanhaji - Higgs
05. Function vs. Jerome Sydenham - Two Ninety One
06. Function vs. Jerome Sydenham - Two Ninety One (Chris Liebing Edit)
07. Monoloc - Pumpkin
08. Pfirter - Miestudio
09. Speedy J - Armstrong
10. Tommy Four Seven - Sor
11. Alex Bau - Arctica
12. Chris Liebing vs. Green Velvet - Kinda High / Auf Und Ab (Dustin Zahn Mix)
Party Tips