Reviews + Albums
VA - Acht, mixed by Chris Tietjen

VA - Acht, mixed by Chris Tietjen

06 maart 2013 Label: Cocoon Recordings
Cat nr: CORMIX043
Stijl: techno / techhouse

Release: 4 maart 2013

Oordeel: 5/5


Voor de achtste compilatie van het Cocoon label werd ditmaal beroep gedaan op wonderboy en Sven Väth protégé Chris Tietjen. U kan het al raden, dit moest en zou een knaller van formaat worden!

De intro is weliswaar niet erg speciaal, maar klinkt donker en zuiver genoeg om spanning op te bouwen. Overgoten met dreigende bassen mondt de eerste track van Sawlin vervolgens uit op een temporiserend nummer van Daniel Stefanik, waarna overgegaan wordt naar de inmiddels klassieker Modern Apocalypse.

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/giT4CxUqo08" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Even later wordt Maetrik met Particle House door de speakers geknald, zuiver en ruig en tegelijkertijd verfijnd door de subtiele synth sounds. Knaller na knaller wordt er op deze compilatie gespeeld: vooral de track East of Eden van Sian maakt bijzonder veel indruk door de knappe break en het leuke gebruik van vocalen.
En wanneer we denken dat we alle verrassingen hebben gehad, gooit Tietjen er een halve dubstep plaat in van Maetrik, met een scheurende bassline en vette beats -kicken!

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/bfY7F1J3T1Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Na enkele knallers van Mark Broom en Ambivalent (die trouwens ook op de eerdere Cocoon compilatie Dots & Pearls II te horen was) schakelt Tietjen over naar de haast melancholische sound van Doomwork om dan over te schakelen naar de track Active, dat hij maakte met Markus Fix, een sound om verliefd van te worden en ver weg te dromen.

Uiteindelijk wordt nog maar eens naar Daniel Stefanik overgeschakeld, om te eindigen met de prachtige en vernuftige sound van Chris Tietjen himself en de legende Ricardo Villalobos. Een indrukwekkende technoset, deze achtste mixplaat van Cocoon, die Duitsers kunnen het nog altijd.

Kwinten Lambrecht

Tracks
01. Sawlin – Posay
02. Daniel Stefanik – Everything Goes Green
03. Ilario Alicante & Todd Bodine – Modern Apocalypse
04. André Galluzzi & Dana Ruh – Voyage
05. Maetrik – Particle House
06. Christian Burkhardt – Waffles
07. Sian – East of Eden
08. Daniel Stefanik – Rush
09. Maetrik – The Reason
10. Secret Cinema & Peter Horrevorts – Ana Bola
11. Mark Broom – SQ18
12. Ambivalent – Iwato
13. Doomwork – Independence
14. Chris Tietjen & Markus Fix – Active
15. Daniel Stefanik feat. Cassy – Keep On (Version 1)
16. Chris Tietjen & Ricardo Villalobos – TV Watching

Party Tips