Reviews + Albums
VA - Boemklatsch Equalizer, mixed by Boemklatsch

VA - Boemklatsch Equalizer, mixed by Boemklatsch

05 april 2012 Label: Boemklatsch Records
Cat nr: BMKLTSCH026
Stijl: UK Bass / post dubstep / house

Release: 4 april 2012

Oordeel: 4/5


Het Boemklatsch collectief is terug met een nieuwe mixcompilatie, hun derde inmiddels. En wat voor één?! Boemklatsch Equalizer is minimaal zo goed als het uit 2008 stammende Boemklatsch presents Mixing In Action.

Boemklatsch bestaat tegenwoordig uit dj/producer Mike Mago (Michiel Thomassen), dj Illvester (Cas Boland), MC Atactic (Dharmen Nokhai), vj Ramkraak (Mark Asies) en dj/producer Sjammie the Money (Sjam Sjamsoedin). Het collectief heeft in de afgelopen drie jaren veel kilometers gemaakt. Met ruim 500 optredens op zak in binnen- en buitenland vonden de heren het afgelopen jaar tijd voor revisie. Ze besloten om alles zelf te gaan doen. Ze braken met hun management en gingen weer op zoek naar hun drijfveren in de muziek. Dit resulteerde in nieuwe muziek en een nieuwe show.
“We waren behoorlijk burned-out na de Spontaneous Combustion tour. Het was tijd om weer de studio in te duiken, nieuwe sounds te ontdekken en te werken aan ons nieuwe kindje, genaamd Equalizer. We zijn meer dan klaar voor dit nieuwe avontuur”, zegt Illvester.
De sound van Boemklatsch heeft zich continu ontwikkeld en in de dj-sets werd en wordt altijd de breedte opgezocht. Op dit moment zijn het vooral Engelse producers die de trommelvliezen sneller doen laten kloppen. Daar waar voorheen de climax en ‘drop’ tot de belangrijkste karakteristieken behoorde van de met name op electro gebaseerde muziek, is er nu veel meer ruimte voor warmte en detail.

Mike Mago hierover: ”Natuurlijk houden we de energie level hoog, maar we weten nu onze sets veel subtieler op te bouwen. Aan al onze fans: maak je niet druk, we geven je nog steeds diezelfde dak-eraf-garantie!”

In de praktijk trakteert het collectief zijn/haar luisteraars op een energieke mix van (naar eigen zeggen) UK bass, post dubstep, future garage en future house (ook retro sounds van eigentijdse makelij). Boemklatsch Equalizer is een heerlijke mixsessie geworden, bestaande uit 21 tracks. Op ongeveer drie kwart van de mix wordt er diverse malen van tempo gewisseld. Eerst een tikkie terug (in BPM’s) met wat retro house sounds (jaren 80 en early 90's), waaronder wat acid invloeden, daarna een tandje erbij met uptempo power electronics.

Naast aansprekende highlights als Machinedrums' (aka Travis Stewart) rework voor Roni Size's New Forms (klinkt als de muziek op Om Unit's laatste EP voor Civil Music) en Sinjin Hawke's verbluffend fraaie Crystal Dust (combi van sfeer en gepaste kracht), biedt deze mixcompilatie nog veel meer aansprekend werk. Dit is het type mixcompilatie dat je moeiteloos zou kunnen uitbrengen onder de Fabric-vlag. We hopen dan ook dat het bekende Engelse instituut (club en label) het Boemklatsch collectief op de radar heeft en/of krijgt (naar aanleiding van deze release).

Na beluistering kunnen we de mixsessie typeren als creatief, lekker in het gehoor liggend en van torenhoge kwaliteit. Wat wil je nog meer?

Art-D-Fact

Tracks
01) Intro
02) Boemklatsch – All The Time ft. Aloe Blacc (Lazer Sword remix)
03) Donovans & Maelstrom – It’s Allright (original mix)
04) Admin – Round in Circles (Mike G remix)
05) George Fitzgerald – Feel like (original mix)
06) Look Like – Buggin (Sinjin Hawke remix)
07) SirOJ – Paper (original mix)
08) Sinjin Hawke – Crystal Dust
09) Zeds Dead – Hit Me
10) Boemklatsch – Interlude
11) Boemklatsch – Set me free
12) Patrick L & DJ Nibc – Call Me feat. Andreas Cavaco (Tiger Stripes remix)
13) John Roman – Petrified
14) Alex Niggemann – Point of no Return
15) Midnight Savari – Rimshots
16) Lazy Ants & Rob Threezy – Chi to Rome (Broke One remix)
17) Canblaster & Nightwave– Power Up
18) Roni Size – New Forms (Machinedrum juke edit)
19) Kuhn – Slime Beach (original mix)
20) Krampfhaft – I Needed You
21) RipTidE & Hidden Cat – Space (Mike Mago remix)
Party Tips