Reviews + Albums
VA - Cocoon Ibiza, mixed by Ilario Alicante & Alejandro Mosso

VA - Cocoon Ibiza, mixed by Ilario Alicante & Alejandro Mosso

31 juli 2013

Label: Cocoon Recordings
Cat nr: CORMIX044
Stijl: techhouse

Release: 29 juli 2013

Oordeel: 3/5Je kunt er niet omheen, de jaarlijkse Ibiza mixjes. Ongeveer elk label, club of organisatie komt wel met een zomerse cd met de tracks die er deze maanden toe doen. Voor de techhouse/technoheads zijn de jaarlijkse Cocoon-albums hiervan nog altijd de meest spannende releases; eerst een dubbele Cocoon Ibiza cd, na de zomer gevolgd door een dubbelalbum waarop opperhoofd Sven Väth even alle hits van het seizoen optelt.

Maar nu dus eerst de Ibiza mix, steevast ingemixt door twee nieuwe Cocoon-gezichten. Ditmaal zijn dat Ilario Alicante en Alejandro Mosso. Beide vullen hun cd op geheel eigen wijze in, enerzijds steeds rauwer wordende techhouse, anderzijds een typisch zomerse luistermix met de meest warmbloedige grooves.

<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F78367741&show_artwork=true"></iframe>

Alicante zorgt voor dat eerste deel. Zijn mix begint nog in een stijlvol, housey jasje (het mooie Go For What Hurts van Henrik Bergqvist), maar ontaardt al snel in uptempo mechanische techhouse van o.a. Head High en Cosmin TRG. En zo nemen stevige technoklanken het steeds meer over in deze mix, tracks van Trus' Me en Ritzi Lee geven het geheel een duidelijk nachtelijk karakter, al zijn er gelukkig nog altijd de kalmerende pianoklanken van Henrik Schwarz (When Things Are Difficult) en het lekker freakende geluid van Mathew Jonson (911, How Can I Help You) om voor enige lucht te zorgen.

<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F34594616&show_artwork=true"></iframe>

Toch liever cd 2, waarop Argentijns muziekdier Alejandro Mosso voor een veel aansprekender Ibiza-sfeertje zorgt. Opgezet met geheel eigen producties bouwt hij een prachtige set vol luistertechno in de stijl van (dat label waar hij zo thuishoort) Cadenza. Dan weet de liefhebber al wat hij moet verwachten; rijk gelaagde grooves vol percussie en melodieuze hoogstandjes. Juist, zo moet die afterparty aanvoelen, lekker wegdromen met je voeten in het zand -luister slotstuk Cashmere en je staat zo (weer) op Ibiza.

Nico van der Plas

Tracks
CD1
01. Terekke Amaze
02. Henrik Bergqvist – Go For What Hurts
03. A Sagittariun – The Circle Stops Somewhere (MD2 MELLO MIX)
04. Ryan Elliot – Still Steppin
05. Head High – Keep on Talking
06. Dj Qu – Undescribed2 (She’s blank
07. Cosmin TRG - Semipresent
08. Trus’me - Somebody
09. Henrik Schwarz – When Things Are Difficult
10. Parris Mitchel – Near My Eyes (Cassy Remix
11. Ritzi Lee – Reverse Processed
12. Benjamin Damage – 010x
13. Mathew Jonson – 911, How Can I Help You
14. Omar S / Parris Mitchell - Its Money in the D / Follow me Ghetto
(Acid) Acapella

CD 2
01. Alejandro Mosso - Selva
02. Alejandro Mosso - Yguasu
03. Alejandro Mosso - Aconcagua
04. Alejandro Mosso - Tupungato
05. Christian Sol - Kids At Work (Alejandro Mosso Remix
06. Alejandro Mosso - Unreleased
07. Alejandro Mosso - Nightwalker
08. Alejandro Mosso - Grinding Love
09. Alejandro Mosso - Cashmere

Party Tips