Reviews + Albums
VA - Compost House Selection Vol. 3 || Unique Boogie - Moody House

VA - Compost House Selection Vol. 3 || Unique Boogie - Moody House

04 november 2016

Label: Compost Records
Cat nr: CPT 487-3/-4
Stijl: Divers
Releasedatum: 4 november 2016
Oordeel: 3/5Het uit München (Duitsland) afkomstige Compost Records brengt naast cd- en vinylreleases ook al een aantal jaren ‘selections’ uit (digital only). Binnen deze Compost Selections mogen de samensteller(s) in kwestie los op de indrukwekkende catalogus van het label (en sublabels) dat reeds twintig jaar plus in bedrijf is.

De Compost Selections zijn gericht op specifieke thema’s zoals vocals (zowel mannelijk als vrouwelijk), Brazil, experimenteel, downbeat of op genres als (tech)house, broken beat, ambient of funk. Het Nederlandse (uit Den Helder) afkomstige duo Rupert & Mennert (Ruben Koster en Menno Jager) vormen één van de namen die geregeld selecties voor Compost Records verzorgen. Recentelijk nog kwam de heerlijke Compost Anthology Mix uit de muzikale koker van dit duo – gekoppeld aan de 20 Years Compost Records-campagne.

Rupert & Mennert zijn overigens niet alleen uitstekende samenstellers/DJ’s, maar staan ook al jaren hun mannetje als producers. Met name als remixers. Denk aan de sterke remixes voor divers materiaal van Ensemble Du Verre (bekend van het Batterie label en meer recentelijk Compost Records). Compost House Selection Vol. 3 - Unique Boogie heeft als extra subtitel en duiding de term ‘moody house’ meegekregen. Die terminologie dekt eigenlijk perfect de lading van deze mixsessie.

Rupert & Mennert leveren een degelijke mix af met een speelduur van tegen het uur en geselecteerde artiesten/formaties als Phreek Plus One, Pitchben, Muallem en Rainer Trüby. Een mix zonder tegenvallende tracks, maar ook zonder bijdragen die je echt op het puntje van je stoel zet. Deze mix is ‘gewoon goed’ en verdient een luisterbeurt, maar we kunnen je de eerder genoemde Compost Anthology Mix van dit duo met uitroepteken als alternatief aanbevelen.

Txt: Art-D-Fact

Tracklist:
01. Rainer Trüby - Welcome To Our World
02. Marbert Rocel - The Temple (Panthera Krause Remix)
03. Radio Diffusion - Elevator
04. Phreek Plus One - That's It
05. Muallem - Shanti Dance (The Glimmers Remix)
06. Phreek Plus One - Astro Boogie
07. Rey & Kjavik - Face It (Daniel Bortz Remix)
08. Pitchben - Unique (Alexander Maier 1to11 Remix – short version)
09. Emil Seidel - Raw Dayz

Party Tips