Reviews + Albums
VA - De Doe Maar Remixen

VA - De Doe Maar Remixen

24 april 2014

Label: All Is One
Cat nr:
Stijl: dub / reggae / house

Release: 23 april 2014

Oordeel: 4/5Mooi eerbetoon aan de beste Nederlandstalige band die ooit heeft bestaan: Doe Maar. Nou zijn de songs van die roemruchte 80's band al vaker onder handen genomen, ditmaal echter geen covers of hiphop-versies, maar remixen van een paar Doe Maar-songs, geproduceerd door een aantal (Amsterdamse) producers uit de omgeving van dj Isis.

Aanleiding is het afscheidsconcert dat de band deze maand precies dertig (!) jaar geleden deed. Maar de songs zijn nog altijd zo sterk, de ska- en reggaeritmes vormen bovendien uitstekende uitgangspunten voor onweerstaanbare (dance)tracks. Al hoeft dat niet altijd pure dance te zijn; de mix die Charles Davos van Hé Hé aflevert is vooral lekker lichtzinnige ska voor een zonnige zomermiddag, de remixen van Belle Hélène door Kareem Raïhani zijn vooral versnipperde, op broken beats geserveerde versies van het origineel, terwijl Arjuna Schiks een nogal schizofrene cover van Bang laat horen.

<iframe width="100%" height="450" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/119691290&amp;auto_play=false&amp;hide_related=false&amp;visual=true"></iframe>

Lekker hoor. Als er dan ook nog wat diepere tracks volgen van producers Palmbomen (die Pa in een melodieus space disco jasje hijst), San Proper (met een heerlijke dub-versie van Doe Maar Net Alsof) en Isis zelf, die samen met San Proper in nóg diepere dub-werelden duikt met een stonede mix van Nederwiet is het plaatje wel compleet. Doe Maar leeft nog volop, en mag wat mij betreft in nog veel meer van dit soort remixen opduiken -kom maar op met deel 2!

Nico van der Plas

Tracks
1. Hé Hé (Charles Davos remix)
2. Pa (Palmbomen remix)
3. Belle Hélène (Kareem Raïhani remix)
4. Belle Hélène (Kareem Raïhani remix) radio edit
5. Bang (Arjuna's niet bang Schiks remix)
6. Doe Maar Net Alsof (Proper Nose Bleed Mix)
7. Nederwiet (Isis & Proper's Netherweed mix)

Party Tips