Reviews + Albums
VA - Fabric 70, mixed by Apollonia

VA - Fabric 70, mixed by Apollonia

17 juni 2013

Label: Fabric Records
Cat nr: FABRIC139DX
Stijl: house / techhouse

Release: 17 juni 2013

Oordeel: 3/5Apollonia is de werknaam van het Franse trio Olivier Ducreux (aka Shonky), Dan Ghenacia en Dyed Soundorom – tegelijkertijd de oprichters van het gelijknamige label. Een gezelschap waar ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord had. Deze Fabric 70 mixcompilatie blijkt daarom een prima kennismaking.

De sessie bestaat uit slechts zeventien tracks, maar dat mag de pret niet drukken. Op de tracklist vinden we uiteenlopende namen als Mood II Swing, DeWalta, Trus’me en The Mole. Bijna vanzelfsprekend worden ook enkele bijdragen van Apollonia zelf in de schijnwerpers gezet. Apollonia’s Trinidad bevat een retro sfeertje door de van Doug Lazy geleende baslijn. The Mole’s Bleep Blop Robot is een lekker luchtig plaatje dat sfeer ademt. De volgende track die ingemixt wordt is Nail’s I’ve Been There, nog zo’n fijne dansvloertrack – beetje garage-alike.

Die deephouse en garage-invloeden zullen nog een paar keer voorbij komen gedurende de mix, die daarnaast ook de nodige ‘tech’ invloeden bevat. Na beluistering hinken we op twee gedachten. Gedurende de mixsessie hebben we diverse sterke momenten/periodes ontdekt, maar over het geheel eist deze mixsessie vermoedelijk niet je volledige aandacht op. Dit is een release voor de doorgewinterde house/technoliefhebber die zijn muziek het liefst wat dieper hoort.

Art-D-Fact

Tracks
01. El Prevost feat. D.Ham - Allez Ally
02. Trus'me - Nards (Ryan Elliott Remix)
03. Apollonia - Trinidad
04. The Mole - Bleep Blop Robot
05. Nail - I've Been There
06. Daze Maxim - Farbfilm (Dyed Soundorom Remix)
07. Funk E - Masa de Fatza
08. Eduardo De La Calle - The Guy From Hackney
09. Mood II Swing feat. John Ciafone - Ohh
10. DeWalta & Frieder Klaris - Fromsidetoside
11. Mazi - Scene Shifter
12. Môme - Control (Tevo Howard Remix)
13. Apollonia - Visa Americain
14. Philipp Boston - Night Chime
15. Masomenos / Ark / Cabanne - Bronze Septembre
16. Grimes Adhesif - Fearless Fun
17. Callisto - Need Ur Love (Stalactite Mix)

Party Tips