Reviews + Albums
VA - Fabric 87 - Mixed by Alan Fitzpatrick

VA - Fabric 87 - Mixed by Alan Fitzpatrick

15 april 2016

Label: Fabric Records
Cat nr: fabric173
Stijl: Techno
Releasedatum: 15 april 2016
Oordeel: 4/5Voor de betere underground technosounds ben je bij Alan Fitzpatrick aan het juiste adres. Deze uit Southampton (UK) afkomstige DJ/producer en oprichter van Brain Damage Recordings heeft sinds 2008 naam en faam opgebouwd binnen de mondiale technoscene. Niet in de laatste plaats door zijn werk voor het Zweedse Drumcode label van Adam Beyer, waarop hij onder andere zijn full length album Shadows In The Dark uitbracht (release van medio 2010). Daarnaast belandden Alan Fitzpatrick’s producties op labels als Cocoon Recordings, Hotflush Recordings, Mosaic en Bedrock. Aan Fitzpatrick de eer om de zevenentachtigste Fabric mixsessie te verzorgen.

Een mixcompilatie waarop werk van onder andere Scuba, Marcel Fengler, Truncate & Jimmy Edgar, 2000 And One en Mike Dehnert terug te horen is. Alan Fitzpatrick vertelt over zijn mixsessie voor Fabric: "I really wanted to deliver a mix that had a timeless quality about it and that contained tracks that people were not very familiar with already. Crucial to achieving this were the special edits that feature in the mix, as well as the exclusive and unreleased material that I was able to include which I hope everyone enjoys listening to."

Voor beluistering van deze mix CD had ik geen bijzonder hoge verwachtingen, maar Alan Fitzpatrick weet positief te verrassen met een tamelijk ‘breed’ technogeluid met diverse (sferische) parels op de tracklist. Ook bemerken we de nodige retro-invloeden, wat absoluut een meerwaarde geeft. Het is een bijzonder prettig in het gehoor liggende mix, die zowel voor thuisbeluistering als ‘in the club’ geschikt is en inderdaad een wat minder ‘hap-slik-weg’ karakter bezit als het grote gros van techno-mixcompilaties die maandelijks in de (digitale) schappen terecht komen. Om de mix ‘timeless’ te noemen, gaat wat ver, maar zeker een aanrader!

Txt: Art-D-Fact

Tracklist:
01. Charlotte de Witte - Weltschmerz (Melodic Theme)
02. Scuba - All I Think About Is Death (Radio Slave Atmos)
03. Marcel Fengler - Zen
04. Roberto - Triage
05. Truncate & Jimmy Edgar - Submission (Truncate Rework)
06. Mike Dehnert - Wokabeat
07. Reset Robot - Lolly Pop (4am Mix)
08. Audion - Mouth to Mouth (Scuba's Orbital 93 Mix)
09. Bjarki - Windy Cindy
10. Markus Suckut - Untitled #3
11. Alan Fitzpatrick - Where Haus?
12. Alan Fitzpatrick - 1992 (Boxia VIP)
13. Mike Dehnert - Meckwiki
14. Monoloc - TrySome
15. Reset Robot - Pressure (Roman Lindau Remix)
16. Psyk - Stigma
17. Alan Fitzpatrick - Eyes Wide Open (Mark Broom Edit)
18. Ilario Alicante - Forward
19. Operator - Flat Rotation Curves
20. 2000 and One - Wrangel Calling
21. Session Restore - Speak Out
22. Alan Fitzpatrick - End Theme
23. Drewxhill - Bullets (Alan Fitzpatrick's Lights Up Remix)

Party Tips