Reviews + Albums
VA - Freerange Colour Series: Black 10

VA - Freerange Colour Series: Black 10

08 april 2013 Label: Freerange Records
Cat nr:
Stijl: deephouse

Release: 8 april 2013

Oordeel: 4/5


De geliefde Freerange Colours Series reeks is toe aan zijn/haar laatste deel – tegelijkertijd het 10-jarig jubileum. Naar verluidt zijn alle primaire pantone kleuren aan bod gekomen en is het mooi geweest.

Op deze tiende editie wordt je al luisteraar ronduit verwend. Je krijgt deze keer niet één maar twee disks voorgeschoteld – een gemixte en ongemixte disk. Het label heeft al jarenlang een uiterst fijn neusje voor uitgebalanceerde housemuziek. Altijd smaak- en stijlvol, ergens balancerend tussen deephouse, techhouse en 90’s garage, soms met opzichte flirt richting de disco.

<iframe width="100%" height="450" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Fplaylists%2F3887614&show_artwork=true"></iframe>

Gedurende deze 2-CD is het puur genieten met het Nederlandse duo Detroit Swindle, dat naast spectaculair werk voor Dirt Crew ook een fabelachtig fijne single voor Freerange produceerde. Creep is de absolute uitsmijter van die single, maar de hier geselecteerde I Gotta Know geldt eveneens als ware traktatie.

Zowel de gemixte als ongemixte disk somt klapper na klapper op. Wat te denken van Jimpster’s klapstuk Can’t Stop Loving of Sai’s met warmte doordrenkte A La Carte. We kunnen kort zijn in ons eindoordeel: Freerange Colours Series: Black 10 gaat de boeken in als een meer dan waardige afscheidseditie.

Art-D-Fact

Tracks
CD1
01. Salvatore Freda - Luv Can't Hurt (Nebraska '79 Mix)
02  Willie Graff & Tuccillo - Set Me Free
03. Nils Penner - Munich
04. Jimpster - Can't Stop Loving
05. Eric Ericksson - Love Cannot Available
06. Detroit Swindle - I Gotta Know
07. Sam Matters - Matter And Motion (Sebo K Remix)
08. Bellavoid - Moments
09. Sai - A La Carte
10. Suburb - Aspiration
11. Andre Crom feat. Dennis Degenhardt - Tell Me (David August Remix)
12. Mark Hand feat. Vicky Jackson - Don't Take It All Away

CD2
Continuous DJ MixParty Tips