Reviews + Albums
VA - Revealed Vol. 3, mixed by Hardwell

VA - Revealed Vol. 3, mixed by Hardwell

10 juli 2012 Label: Cloud 9 Music
Cat nr: CLDM2012027
Stijl: electrohouse / progressive

Release: 6 juli 2012

Oordeel: 5/5Sinds ze in de VS het begrip dance ontdekt hebben zijn Nederlandse dj's en producers niet meer weg te slaan uit de heetste clubs en festivals in steden als Las Vegas en Miami. Dat geldt ook voor Robbert van de Corput, beter bekend als Hardwell, die zijn avonturen in de VS muzikaal vertaald heeft naar een gloednieuwe mixcompilatie.

Hardwell presents Revealed Volume 3 staat (zoals je van de immens populaire dj mag verwachten) natuurlijk als een house en is besmeerd met een stevig electrobeleg. Ditmaal klinkt het echter iets ruiger en harder, aansluitend bij Hardwell's huidige draaistijl in de VS.

De mixcompilatie trapt af met de Tiësto & Hardwell Remix van The Naked And Famous - Young Blood, die ook al te horen was op Tiesto's Club Life - Volume 2: Miami. Een flitsende start, die wordt vervolgd met een energieke en progressieve stamppot vol bas en zonovergoten melodieën. Vanaf minuut een wordt duidelijk dat stilzitten geen optie is. Met namen op de tracklist als Dada Life, Laidback Luke en Wolfgang Garter is dat niet meer dan logisch.

Aan uitschieters geen gebrek. Vanzelfsprekend hoort zijn eigen knijterhit met vocalist Mitch Crown (Call Me A Spaceman) bij die categorie. En de samenwerking tussen Laidback Luke, Chuckie en Martin Solveig, die de naam 1234 heeft gekregen, is er een om je vingers bij af te likken en resulteert in excuses aan de buren voor het volume waarmee de plaat afgespeeld wordt. Ook Dada Life's Rolling Stones T-Shirt is een bijzonder fijne plaat, die doet verlangen naar een overvol festivalterrein gevuld met hevig springende feestgangers.

Hardwell presents Revealed Vol 3 explodeert wat harder dan we gewend zijn, maar de sound blijft herkenbaar en de mix klinkt o zo goed. Liefhebbers van Hardwell's sound komen werkelijk niets tekort. Aanrader!

Patrick Kannberg

Tracks
01. The Naked And Famous - Young Blood (Tiësto & Hardwell Remix)
02. Dannic - Tombo
03. Cedric Gervais - Molly
04. Hardwell - Spaceman
05. Hardwell feat. Mitch Crown - Call Me A Spaceman
06. Jordy Dazz - OMG
07. Albin Myers - Bumbaclot
08. Tommy Trash - Cascade
09. Nari & Milani - Atom (Maurizio Gubellini & Delayers Remix)
10. Sandro Silva & Oliver Twizt - Gladiator
11. Laidback Luke feat. Chuckie & Martin Solveig - 1234
12. Dada Life - Rolling Stones T-Shirt
13. Wolfgang Gartner - RedLine
14. Hardwell & Dannic - Kontiki (Dyro Remix)
15. Nicky Romero & ZROQ - WTF!?
16. Sidney Samson vs. Swanky Tunes & R3hab
17. Sending My Get Low (Hardwell Ultra Mashup)
18. Marcel Woods and W&W - Trigger
19. Qulinez - Troll (Sick Individuals Remix)
20. Dyro & Rene Kuppens - Raid
21. Tom Fall - iROK

Party Tips
  • zaterdag 9 februari
    Free Your Mind presents Sasha & John Digweed (Warehouse Edition)
    Elementenstraat, Amsterdam