Reviews + Singles
VA - Souvenir In The City III (Deel 1)

VA - Souvenir In The City III (Deel 1)

09 april 2013 Label: Souvenir Music
Cat nr: SVNR054/055/056
Stijl: house

Release: 5 april

Oordeel: 3/5


Het derde deel van de reeks In The City, gebracht door platenlabel Souvenir Music. De heren die hier achter zitten zijn niemand minder dan Tiefschwarz, die op deze compilatie ook een bijdrage leveren. Naar eigen zeggen is het album zo een dwarsdoorsnede geworden van wat Souvenir Music allemaal te bieden heeft aan artiesten en stijlen.

Om de boel in spanning te houden brengt het Duitse duo deze labelcompilatie in drie delen uit. Afgelopen week verscheen deel 1, met daarop een typisch dromerige deephouse track van Tiefschwarz, een soortgelijk maar wel wat meer uptempo housetrack van Maher Daniel & Rychard plus subtiel groovende jacking house van Chris Wood & Meat.

<iframe width="100%" height="450" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Fplaylists%2F4059993&show_artwork=true"></iframe>

Vierde en laatste track van dit mixalbum in drie delen is een nogal vreemde minimal house-achtige track van Kenny Leaven. Nee, geen bekende namen naast Tiefschwarz, die duidelijk hun Souvenir-artiesten willen pushen.

Wat wel weer een mooi inkijkje geeft in waar het duo momenteel mee bezig is. Binnenkort volgt deel 2 (26 april) en 3 (4 mei) van Souvenir In The City III. Hierop tracks van o.a. Re.You, Philip Bader, Audiofly & Uner en Ruede Hagelstein.

Roel Stevens

Tracks
Deel 1
1.1. Tiefschwarz - Outline
1.2. Maher Daniel & Rychard - Swollen
1.3. Chris Wood & Meat - Cock Robin
1.4. Kenny Leaven - Im Himmel Gibts Kirschen

Deel 2
2.1. Re.You - Are You For Real feat. Forrest
2.2. Sierra Sam - Ultimate Gangsta
2.3. Special Case - Owl
2.4. Philip Bader - Ready

Deel 3
3.1. Audiofly & Uner - No More Phiosophy
3.2. Daniel Wilde - Take You Back
3.3. Ruede Hagelstein - Detuned
3.4. Daria - You Killed Me First

Party Tips