Reviews + Singles
Wende - Last Resistance (remixes)

Wende - Last Resistance (remixes)

04 november 2013

Label: BMG
Cat nr: 538008411
Stijl: techno / electro

Release: 1 november 2013

Oordeel: 3/5Een opvallend rijtje remixes van zangeres Wende Snijders aka Wende. Eerder dit jaar bracht zij vierde album Last Resistance uit, tracks van deze plaat zijn nu geremixt door o.a. T. Raumschmiere, Michel de Hey en Mason, namen die je niet meteen met Wende in contact zou brengen.

Bij nader inzien klopt het plaatje echter heel goed. Met een achtergrond in theater en kleinkunst is Wende een aardig experimenterende zangeres geworden. Zo trok ze voor Last Resistance naar Berlijn om met producers aldaar tot een album te komen waar elektronica een hoofdrol op speelde. Onlangs sloot ze nog een clubtour af waar ze alles samenbracht; theater, pop en elektronische muziek.Nu verschijnt het album in een speciale, 2CD-uitgave, met op de tweede cd een serie remixen van bekende dj's/producers. Het Nederlandse Mason levert bijvoorbeeld twee versies van Devil's Pact, een radio-edit met lekkere electro en acid-invloeden, plus een versie met een meer opzwepende progressive vibe.

Michel de Hey & Rauwkost gaan juist niet voor energie, maar maken van Black Feather een heerlijke dubby housegroove, terwijl de versie van Ludovic juist een loodzware, theatrale track oplevert.Dan verwacht je nóg zwaarder geweld van Berlijns technopunker T. Raumschmiere, dat valt mee. Zijn remix van Ask The Tree is een lekkere stamper vol gitaren en marcherende ritmes, met een Indiase melodie en de vocalen van Wende blijft het nummer aan de vriendelijke kant.

Veel onheilspellender is de remix die Duits producer Ben Lauber doet van Threat Of Happiness. Diep donkere electrobassen houden de track in haar greep, steeds dieper wegzinkend in effecten terwijl Wende uit de duisternis probeert te kruipen.
Het geeft wel aan in welke hoek je de muziek van Wende moet zoeken; theatrale electro met altijd een lichtpuntje. Ook in deze remix-versies leidt dat tot een paar spannende tracks.

Nico van der Plas

Tracks
1. Devil's Pact (Mason remix)
2. Devil's Pact (Mason radio-edit)
3. Black Feather (Michel de Hey & Rauwkost remix)
4. Black Feather (Ludovic remix)
5. Ask The Tree (T. Raumschmiere remix)
6. Threat Of Happiness (Ben Lauber remix)

Er zijn speciale vinyl-versies van deze release te winnen, check hiervoor de winpagina!

Party Tips