Reviews + Singles
Wouter de Moor - Nymphi

Wouter de Moor - Nymphi

08 november 2013

Label: Rejected
Cat nr: REJ030
Stijl: techhhouse / deephouse

Release: 11 november 2013

Oordeel: 3,5/5Sinds een aantal jaren is de Amsterdamse dj Wouter de Moor serieus aan het produceren. Zijn allereerste release vond al wel plaats in 2005 en betrof een remix. Samen met Phonopunk bewerkte hij toen Brazilian Heat van BKR. Daarna werd het even stil vanuit de studio, maar sinds 2009 brengt De Moor op regelmatige basis nieuwe muziek uit.

Wouters laatste plaat kende dit jaar zijn release in september op Steve Bugs’ label Poker Flat Recordings onder de titel Lectures. Hierop ging hij de samenwerking aan met niemand minder dan Theo Parrish. Duidelijk is dat Wouter zich in het gezelschap van grote dancenamen bevindt. Zo zal zijn nieuwste plaat Nymphi ook gaan uitkomen op Rejected, het label van Joris Voorn en Edwin Oosterwal, ook niet de minste in het hedendaagse dancelandschap.   

De twee tracks op De Moors nieuwe plaat openen beide met een stevige housebeat. Nymphi klinkt als een funky, melodieuze en laidback tune die toch niet helemaal rustig kan blijven. De golfachtige sound roept een rustig zomers sfeertje op, maar de samenstelling van de track kent veel afwisseling. Hierdoor wordt Nymphi een energieke spring-in-’t-veld die toch heel luchtig overkomt. 

B.L.T. klinkt iets serieuzer, maar is evenals Nymphi een groovy track. B.L.T. duikt lekker de diepte in middels een hypnotiserende synth. Tegen het einde zakt dat echter iets te vroeg weg en evolueert B.L.T. in een kaal, iets te simpel vormgegeven, outro. Jammer, want het had niet gehoeven.

Desalniettemin zijn het twee nummers die als volwassen en typisch Wouter de Moor te bestempelen zijn. Nymphi is wat dat betreft een prima toevoeging aan zijn gestaag groeiende lijst van producties.

Elbert Kauffmann

Tracks
1.Nymphi
2.B.L.T.

Party Tips