Reviews + Partyreports
Zweven door de Kozzmozz!

Zweven door de Kozzmozz!

22 maart 2010 In de ‘Vooruit’ in Gent worden al bijna 15 jaar, naast I Love Techno, grote techno feesten gehouden. Kozzmozz is het concept dat uitgroeide van een privéfeestje op een boot in de Gentse haven, tot één van de meest bekende techno partijen van België en omstreken. Bij recente edities waren onder meer Derrick May, Redshape, Marcel Dettmann, Frequency 7, Luke Slater, Steve Rachmad en vele anderen te bewonderen. Ook op Tomorrowland heeft Kozzomozz een eigen stage, waar de muziek wordt verzorgd door internationale grootheden.

Voor de Kozzmozz ‘Loves Berlin’ editie waren Ben Klock en Len Faki (beiden van het Berghain label), Oscar Mulero (Warm Up label), Seba Lecompte en Kr!z van de partij. Seba Lecompte probeerde het publiek letterlijk en figuurlijk op te warmen voor Ben Klock, en dit lukte ook aardig. Natuurlijk zat de zaal nog niet vol, maar elke technofan, want elke Kozzmozzer is technofan, wist Seba Lecompte’s set ten zeerste te appreciëren. Ben Klock was tweede in rij, de eigenaar van het Klockworks label speelde naar heel wat hevige climaxen toe en speelde soms op het randje van harde techno.

Len Faki, de headliner van de avond, was de man die het publiek het meest kon bekoren. Faki mixte niet alleen vlekkeloos en perfectionistisch, zijn set zat werkelijk vol energie! Geen enkele lange break, geen pauzes, gewoon anderhalf uur knallen. Er was iets meer interactie met het publiek dan wanneer Ben Klock optrad en de ‘Vooruit’ kwam in een constante muzikale extase terecht. Afsluiten deed Len Faki met zijn technobom ‘Stranger To Stability’, waarbij de adrenaline door de feestende menigte werd gejaagd.

Ondertussen bereidde Oscar Mulero zich voor op een Ableton-set en wanneer die begon te spelen, deden de luidsprekers het niet meer. Het euvel bleek naar zijn smaak niet snel genoeg opgelost, dus klapte Mulero zijn laptop toe en stapte van de stage. Hoewel dit een opdoffer was voor hemzelf en de organisatie, was dit het publiek eigenlijk volledig ontgaan. Kozzmozz resident Kr!z nam de decks over en speelde een hardtechno set tot de vroege uurtjes.

De Kozzmozz organisatie is er voor de zoveelste keer in geslaagd een prachtig technofeest op poten te zetten, jammer van Oscar Mulero, maar Len Faki en Ben Klock hadden de avond al tot een geweldig geheel gesmeed. Ook leuk dat er de hele nacht vers fruit werd uitgedeeld, een verfrissende traditie die samen met het Kozzmozz concept nog heel lang mag voortbestaan.

txt Kwinten Lambrecht
imgs Kwinten Lambrecht & Melvin Kobe
Party Tips